Tafeltennislegende Bettine Vriesekoop laat 55-plussers meer bewegen

Zo’n dertig 55-plussers volgden woensdag in sporthal Aan de Bron in Weert een clinic tafeltennis. Deze was georganiseerd door TTV Megacles. Speciaal hiervoor was tweevoudig Europees kampioen tafeltennis Bettine Vriesekoop naar Weert gekomen. Zij vertelde de aanwezigen over haar carrière als professioneel tafeltennisster en bracht hen de fijne kneepjes van het spel bij. Ook wethouder Van de Loo sloeg een balletje aan een van de twaalf tafels.

Bewegen

Met de clinic hoopt TTV Megacles nieuwe leden binnen te halen; en dan met name 55-plussers. Zo’n tien deelnemers waren voor het eerst te gast bij de weerter tafeltennisvereniging. “Ouderen beweeg meer”, dat is de boodschap die de clinic moet uitdragen, aldus voorzitter Richard Clement. En daar is voormalig tafeltennisster Bettine Vriesekoop het helemaal mee eens.

Kopje koffie

En niet alleen het bewegen is voor de 55-plussers belangrijk, aldus voorzitter Clement. Ook het sociale aspect telt bij TTV Megacles erg zwaar. “Het is ook belangrijk dat de 55-plusser een gezellig kopje koffie kan drinken”.

Interesse?

Voor iedereen die niet bij de clinic aanwezig was maar denk dat tafeltennis wel iets voor hem of haar is: u kunt contact opnemen met voorzitter Richard Clement. Dat kan via 06-10768296. De 55-plus-groep komt iedere dinsdag tussen 15.00 en 17.00 uur bijeen in Sporthal Aan de Bron, aan de Maaslandlaan 3 in Weert.

Bekijk een video: https://youtu.be/Nl-Fn53plew