V.V. De Rogstaekers presenteert de 6e Vorst van Weert

Na ruim anderhalf jaar durven ze weer te dromen van geschminkte gezichten, muziek in cafés en op straat. Een lach in het theater en bonte kleuren op de singels. De Wieërter vastelaovendj ontwaakt weer.

Stadsvastelaovendjvereiniging de Rogstaekers zal op zaterdag 13 november aanstaande om 19.11 uur het vastelaovendjvuur door burgemeester Vlecken laten ontbranden aan de rand van de Kasteelsgracht op de Biest, daar waar vroeger de heersers van Weert woonden.

6e Vorst van Weert

Onder regie van Léon Stultiens zal een spectaculaire show met medewerking van Gilde van Wieërter Stadsschötte St. Catharina 1480, de Streetsingers o.l.v. Noël Seerden, De Rogstaekers Big Band o.l.v. Bjorn Wiermans, Dansschool Fresh, Milo Seerden, Rick Weegels en Phil Aspers de opmars zijn naar de bekendmaking van de nieuwe voorganger van Stadsvastelaovendjvereiniging de Rogstaekers welke aansluitend als 6e Vorst van Wieërt zal worden geïnstalleerd.

Aovendj vanne Nowwe Vorst

Aansluitend aan het historische moment op de Biest zal omstreeks 20.30 uur in de Balzaal van de Poort van Limburg een feestavond plaatsvinden om de opening van het nieuwe carnavalsseizoen te vieren. Uiteraard is hier voldoende gelegenheid om de nieuwe Vorst van Wieërt geluk te wensen. Een muzikaal programma zal het vastelaovendjgevoel compleet maken.

Extra uitzendingen Rog Tillevies

In opmaat naar dit grootse moment zullen er wekelijks op woensdag om 19.11 uur extra uitzendingen zijn van Rog Tillevies, te volgen via de (televisie) kanalen van WeertFM, Weertdegekste, MLA, Nederweert24 en de sociale mediakanalen van de Rogstaekers.
In een reeks van 5 afleveringen neemt oud Weertenaar Alf Poell jou, in gesprek met bekende vastelaovendjvierders, mee in de rijke geschiedenis van de Wieërter vastelaovendj.

Deze uitzendingen zijn op 13, 20, 27 oktober en 3 en 10 november. Op 13 november kan er vanuit de huiskamer live worden ingeschakeld bij het spektakelstuk op de Biest.