Vernieuwd vlonderpad in moeras bij Kettingdijk is opgeleverd

Algemeen Altweerterheide Dorpen Weert Reageer 1 min. leestijd

De werkzaamheden aan het vlonderpad vanaf de Kettingdijk in Altweerterheide naar de Smeetshof in Bocholt (B) zijn voltooid. Het meterslange plankenpad door het moeras is volledig vernieuwd.

Op 11 oktober startte aannemer Fransen met de werkzaamheden en deze week kon het vlonderpad worden opgeleverd. Het is weer toegankelijk voor bezoekers van Grenspark Kempen~Broek. Het pad maakt onderdeel uit van de gele en rode route.

Het vlonderpad verbindt de moerasgebieden van de Kettingdijk en Smeetshof met elkaar. Hier wandel je ongemerkt de Nederlands-Vlaamse grens over. Natuurmonumenten en Natuurpunt werken hier samen aan een grensoverschrijdend doorstroommoeras dat deels toegankelijk is door de vlonderpaden. Het vlonderpad aan Vlaamse zijde is onlangs geheel vernieuwd. 

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie