Vossenjacht scouting St. Maarten in beeld

Op zaterdag 16 oktober liepen er vossen rond in de binnenstad van Weert. Niet zomaar vossen, maar het waren vossen van scouting St. Maarten voor de vossenjacht. 

Bij de St. Martinuskerk stond de centrale post. Van daaruit gingen de groepjes op zoek naar de vossen. Bij iedere vos werden opdrachten gedaan, zoals snoepjes memory, kaartenhuis bouwen, wasknijperestafette, Kubb, levend steen papier schaar en nog veel meer. Ook ontvingen de groepjes een letter bij de opdrachten, waarmee zin gemaakt moest worden. 

Aan het einde van de dag werd de rode loper uitgerold op de Markt. De oudste leden van iedere speltak mochten over de rode loper. Zo werden ze overgegooid naar de volgende speltak, waar voor hun een nieuw avontuur begint met nieuwe uitdagingen. 


Een fotobijdrage van Theo Van de Winkel