Weert Respecteert 2021 in november

Algemeen Weert 1 reactie 3 min. leestijd
Archieffoto activiteit Weert Respecteert

In november vindt de derde editie van Weert Respecteert plaats! Kom jij ook je blik verruimen? We vieren een maand lang de diversiteit in de samenleving. Dat doen we met exposities, films in Gotcha Cinema, theatervoorstellingen in het Munttheater, open minded ontmoetingen, een pubquiz en creatieve activiteiten. In Weert woont een bont gezelschap mensen en daar zijn we trots op, maar hoe goed kennen we elkaar eigenlijk? Weert Respecteert draait om elkaar ontmoeten en nieuwsgierig zijn naar het verhaal van de ander.

Wethouder Henk van de Loo: “Tijdens Weert Respecteert vieren we de diversiteit in onze mooie gemeente. Door het uitgebreide programma is voor iedereen iets te beleven en van alles te ontdekken. Ik nodig iedereen uit om mee te doen en eens in de wereld van een ander te stappen. Laat je inspireren en verwonderen!”

Een regenboog aan activiteiten

Met een programma van 18 activiteiten is er heel wat te ontdekken. Het thema ‘Respect voor elkaar’ is met alle activiteiten verweven. Mensen uit verschillende groepen in de samenleving staan telkens in de spotlight. Zo is er de theatervoorstelling ‘Hou me los’ over de relatie tussen een zus en haar psychisch zieke broer, kun je letterlijk de wereld van mensen met een beperking instappen tijdens de Bewonder en Respect wandeling en zijn er exposities, films en activiteiten waarin de LHBTI+-gemeenschap centraal staat.

Het complete programma vind je op de website www.weert.nl/respecteert. Of neem een kijkje op de Facebookpagina (@Weert Respecteert).

Feestelijke opening

Weert Respecteert wordt op 30 oktober om 14.00 uur officieel geopend met de expositie ‘LHBTI in coronatijd’ in Bibliocenter Weert. In deze tentoonstelling zijn foto’s en verhalen te zien over hoe mensen uit de LHBTI-gemeenschap de coronaperiode beleefden. Tijdens de opening is er een meet-up met LHTBI-vereniging OUCH ZO en kun je ‘Levende LHBTI-boeken’ lenen: mensen uit de LBHTI-gemeenschap. Je kunt met hen in gesprek gaan, naar hun verhalen luisteren en vragen stellen.  

Samenwerking met Weerter organisaties

Weert Respecteert 2021 is een samenwerking tussen Munttheater, Punt Welzijn, CJG, OUCH ZO, B∙Sassy, Gotcha Cinema, RICK, Bibliocenter Weert, Punt Welzijn, Stichting Toegankelijk Weert, SMKK, Stichting FAM!, Museum W, Het Zuilen Kabinet en de gemeente Weert.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie