524 bloemetjes uitgereikt aan Weerter mantelzorgers

In het kader van de Dag van de Mantelzorg heeft Punt Welzijn woensdag zo’n 524 mantelzorgers in Weert in het zonnetje gezet. Zij kregen uit handen van een van de 35 vrijwilligers van de organisatie een bloemetje thuisbezorgd.

Hart onder de riem

Het presentje was een bedankje voor het altijd maar klaar staan voor een dierbare. René Bocken, lid van de commissie mantelzorgbloemetje van Punt Welzijn: “Dat kost heel wat moeite en tijd en uit dankbaarheid om die mensen een hart onder de riem te steken kregen ze vandaag een mooi bloemetje aangeboden”.

Verwacht

De mantelzorgers die verrast werden door een van de bezorgers waren door iemand anders aangedragen. Bij het bloemetje zat ook een persoonlijke boodschap van de aanvrager aan de mantelzorger. De ene verraste mantelzorger was heel verbaasd. “Oh, dat had niet gehoeven” is een veel gehoorde uitspraak, aldus René Bocken. Een ander die de afgelopen jaren ook al eens een bloemetje heeft mogen ontvangen is minder verbaasd. “… die staan er al min of meer op te wachten … maar ze zijn er allemaal blij mee”, zo vult Mia Umans, bezorgster van een aantal bloemetjes, aan.

Leuke bevestiging

Ook mantelzorgster Monique van den Esker kreeg een bloemetje thuisbezorgd. Zij verzorgt al zo’n twintig jaar haar hulpbehoevende man. Op de vraag hoe ze het vindt dat ze vandaag een presentje kreeg zegt ze: “Fijn, echt fijn. … Dit is de leuke bevestiging dat het goed gaat”.

Bekijk een video: https://youtu.be/ZSIKH0nMGvk