Achtervolging die begon in Weert eindigt in Maasbracht

112 Algemeen Regio Weert Reageer 1 min. leestijd

Maasbracht / Weert – Afgelopen nacht rond 01.10 uur zag de politie op de snelweg A2 bij Weert een busje rijden waarop provisorisch kentekenplaten bevestigd waren. De kentekenplaten bleken gestolen te zijn.

Toen de politie tot een controle wilde overgaan, reed het busje er met hoge snelheid vandoor. Na een achtervolging die eindigde op de Ohéstraat in Maasbracht bleek ook het busje van diefstal afkomstig te zijn. De bijrijder werd meteen aangehouden, zo meldt de politie Limburg.

De bestuurder wist te ontkomen. Wel werd er gezien dat hij in het water van de Molengreend sprong. Daarop werd de brandweer gealarmeerd. Er is door het duikteam van de brandweer Weert en met warmtebeeldcamera’s en een drone enkele uren gezocht naar de man.

Later in de nacht werd er langs de waterkant in de omgeving van de Claus Centrale een man aangetroffen met een nat pak. Hij werd aangehouden.

De mannen van 24 en 25 jaar oud, beiden uit Amersfoort zitten nog vast. Hen wordt heling, het rijden met valse kentekenplaten, het negeren van het stopteken en overschrijding van de maximum snelheid ten laste gelegd. Zij zullen zich binnenkort moeten verantwoorden bij justitie.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie