Land van Horne MTB Toertocht op 14 november + winactie

Winactie – TWC Weert is een Toer- en WielerClub uit Weert en die organiseert op zondag 14 november  na een pauze van een jaar door de corona-maatregelen de zevende editie van de Land van Horne MTB Toertocht. Deze tocht is geschikt voor recreatieve en sportieve fietsers op een ATB- of MTB-fiets voor zowel mannen, vrouwen en kinderen.

Deelnemers kunnen  kiezen uit de volgende afstanden 20 km (kidsroute), 30 km, 40 km, 55 km en de uitdagende 65 km en een duurtocht van 100 km. Voor elk wat wils dus. 

Prijsvraag

Speciaal voor de lezers van Weert de Gekste is er weer een prijsvraag met leuke prijzen beschikbaar gesteld door Partycentrum de Sluis en BikeTotaal Vlassak. De hoofdprijs is een dinerbon voor twee personen. De winnaars mogen daarnaast gratis deelnemen aan de Land van Horne MTB Toertocht.

Vraag: Dit jaar organiseert TWC Weert twee unieke clinics voor jongeren. Welke instanties/organisaties hebben deze clinics mede mogelijk gemaakt?

Weet je het antwoord op deze vraag stuur dit dan naar [email protected] vermeld je NAW gegevens erbij. Je kunt het antwoord inzenden tot vrijdag 12 november.

Nieuw in de editie van 2021:

  • Aangepaste route langs het Blauwe Meertje. Door de afgravingen veranderd het parkoers elk jaar. Ze kunnen nu bijna volledig rond het Blauwe Meertje fietsen.
  • Duurtocht van 100 km. De route bestaat uit drie lussen. De eerste en tweede lus zijn volledig voorzien van routepijlen de derde lus kan alleen op navigatie gereden worden. GPX bestanden zijn een week voor de tocht beschikbaar op www.twcweert.nl en www.fietssport.nl
  • Voor de Kids (< 15 jaar) bestaat de mogelijk om deel te nemen aan een clinic mountainbike in combinatie met het rijden van de kidsroute. Ouders mogen ook deelnemen.
  • Voor de jongeren (14 – 18 jaar ouder mag ook) is er een voor Weert een unieke en spectaculaire clinic Downhillen op o.a. de voormalige stortplaats Delbroek

De clinics worden gegeven door ervaren en gecertificeerde trainers en begeleid door trainers van TWC Weert. Meer informatie over de clinics tref je aan op de website www.twcweert.nl Wil je deelnemen aan een van de clinics geef je dan op door een bericht te sturen naar [email protected] onder vermelding van je NAW gegevens en geef aan of je aan de Kids clinic of de clinic Downhillen wil deelnemen. Aan de clinic zijn geen kosten verbonden.

Vleugels

In de Tungelerwallen is weer een gezellige rustplaats ingericht met gratis versnaperingen. Ook het Wings team van Red Bull is weer aanwezig om de deelnemers vleugels te geven.

De route verloopt door de mooie natuur die Weert rijk is en heeft als letterlijk en figuurlijk hoogtepunt de beklimming van de voormalige vuilstort Delbroek in Altweerterheide.

Inschrijven

Deelnemers kunnen zich inschrijven vanaf 8:30 uur tot 9:30 uur voor de 65 en 100 km en voor de overige afstanden tot 10:30 uur bij Partycentrum De Sluis Industriekade 58 Weert. Inschrijfgeld: € 6,00 en voor NTFU leden € 5,00 (Scan to go aanwezig). Jongeren tot 16 jaar kunnen gratis deelnemen.

Op de inschrijfplaats zijn voldoende parkeerplaatsen en een bewaakte fietsenstalling aanwezig.

Voor meer informatie www.twcweert.nl