Archeologische wandelingen kasteel Nijenborgh verplaatst naar januari

Algemeen Uitgaan Weert Reageer 2 min. leestijd

De geplande archeologische wandelingen door de Weerter stadsgidsen op het terrein van de voorburcht van kasteel Nijenborgh aan de Biest in Weert worden verschoven naar januari 2022.

Door technische problemen op het terrein van de opgravingen is het niet mogelijk om de wandelingen de komende weken uit te voeren. Belangstellenden die zich per mail bij de stadsgidsen hebben aangemeld krijgen persoonlijk bericht over de verplaatsing naar januari 2022.

Achtergrond

De gemeenteraad van Weert heeft onlangs geld vrijgemaakt om de ‘schatkamer’ van het kasteel verder te onderzoeken. Met de ‘archeologische schatkamer’ wordt dit keer de tussengracht bedoeld en dan vooral ‘dat deel rond de vroegere verbindingsbrug tussen de voorhof en het hoofdkasteel van de Van Hornes’.

Archeologen verwachten dat deze opgravingscampagne nieuwe informatie zal verschaffen over de Nijenborgh en haar bewoners. De stadsgidsen zullen uitgebreid ingaan op de turbulente geschiedenis van de Nijenborgh en de graven Van Horne. Ook zullen de deelnemers aan de wandeling getuige zijn van de opgravingen op de voorhof en wellicht getuige van een spectaculaire vondst?

Er is een container geplaatst met uitzicht op de -in gang zijnde- opgravingen.

Gegevens wandeling:

  • Data in januari 2022 worden nog bekend gemaakt
  • De wandeling start op de Oelemarkt en duurt anderhalf uur.
  • Kosten: 3 euro per persoon

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie