Brandweer zoekt oorzaak vreemde lucht in Nederweert

Nederweert – De brandweer werd dinsdag rond 17.30 uur gealarmeerd om een meting te verrichten in de omgeving van de Alexiastraat in Nederweert.

Een bewoner van de straat was op zijn fiets gestapt en snel weer gestopt toen hij een zure chemische lucht waarnam en last kreeg van prikkende ogen.

De brandweer kwam ter plaatse en ging op verkenning uit in de buurt in de omgeving van het kanaal. Er werd echter niks meer waargenomen. De man vertelde vervolgens tegen de brandweerlieden dat hij op zijn badkamer dezelfde lucht had waargenomen.

Er bleek in de woning een sifon droog te staan, maar of dat de oorzaak van de vieze lucht was, is onbekend. De brandweer heeft voor de zekerheid het sifon vol laten lopen met water. Een andere oorzaak zou ook het nabij gelegen zwembad kunnen zijn geweest.