Boekpresentatie ‘Mijn favoriete gebouw in Weert – Nederweert’

Ter gelegenheid van haar 25-jarig jubileum heeft de Stichting Architectuurlijk Weert een uniek boek uitgebracht met verhalen over gebouwen in Weert en Nederweert.

Inwoners uit beide gemeenten konden zelf hun favoriete gebouw beschrijven en voorzien van een foto. Met name de persoonlijke band, die ene unieke herinnering of familiegeschiedenis staan centraal in de 89 verhalen die door evenzovele Nederweertenaren en Weertenaren zijn bijgedragen.

Dinsdagavond vond tijdens een helaas sobere bijeenkomst ten gevolge van de Coronabeperkingen, de presentatie plaats van dit bijzondere boek. Voorzitter Cees Metz van Stichting Architectuurlijk Weert verwelkomde alle aanwezigen en introduceerde prof. dr. Nico Nelissen. Als geestelijk vader van dit idee heeft hij reeds twee succesvolle edities van Maastricht en Nijmegen begeleid. Hij roemde met name de soms zeer persoonlijke ontboezemingen van trotse gebruikers van een gebouw: “Het zijn niet de architecten die de gebouwen maken, maar de gebruikers die gebouwen met leven en herinneringen vullen.”

De eerste exemplaren werden in ontvangst genomen door locoburgemeester Martijn van den Heuvel namens de gemeente Weert en de heer Peter Verkennis namens de gemeente Nederweert. Het derde boek werd aangeboden aan Jonathan van der Waart, de zoon van mede-oprichtster Wendy van de Goor, die helaas in 2020 is komen te overlijden.

Het boek ‘Mijn favoriete gebouw in Weert – Nederweert’ staat vol van herkenningen en verrassingen en is een ideaal geschenk voor de komende feestdagen. Het kan besteld worden via de website www.architectuurlijkweert.nl en is vanaf volgende week ook verkrijgbaar bij de Bruna boekhandel in Weert.