Fresh Allstars drie keer Nederlands Kampioen

Het afgelopen weekend vonden de finales van de Nederlandse Breaking League plaats in Den Bosch, genaamd het NBL Master Event.

In tegenstelling tot voorgaande jaren, organiseerde het Nederlands Kampioenschap breakdance vanwege de COVID-19 maatregelen direct een landelijke finale. Hierdoor hoefde de Weerter breakdance formatie Fresh Allstars niet deel te nemen aan de plaatsingsevenementen.

Op het laatste NK, dat in 2019 werd gehouden, behaalde de Fresh Allstars verschillende titels. Dit jaar was de voorbereiding echter een extra uitdaging, omdat vier dansers van de Fresh Allstars zich last-minute moesten terugtrekken. Een van de dansers was besmet met het coronavirus, waardoor een aantal dansers van het team in quarantaine moesten. Ondanks deze extra uitdaging verliep het toernooi beter dan verwacht.

Tijdens het NK werden vijf verschillende categorieën georganiseerd.   De Fresh Allstars wisten maar liefst 3 Nederlandse titels meer naar huis te nemen.

NK 1 tegen 1 b-girl – alle leeftijden

In deze categorie wist Jasmijn Ras uit Soerendonk (14) tot de top 8 te komen.

NK 1 tegen 1 b-boys – alle leeftijden

Cis Brans (18) uit Weert wist de halve finale te bereiken. Jeroen van der Linden uit Gorinchem ging er met de winst vandoor.

NK 1 tegen 1 kids – t/m 15 jaar

Voor de tweede keer op rij wist toptalent Seigo Boonen uit Swartbroek de eerste plek mee naar huis te nemen. Op vrijdag werd Seigo 10 jaar, en op zaterdag versloeg hij de 14 jaar oude Stijn uit Den Haag met een unanieme jurybeslissing. Dubbel feest in Swartbroek! De Fresh dansers Gijs van Helvoirt (Weert) en Mees Teunis (Eindhoven) werden 3e/4e.

NK crew vs crew t/m 15 jaar

De Fresh Allstars wonnen voor de 2e keer op rij het Nederlands kampioenschap t/m 15 jaar.
In de halve finale versloegen ze de gevreesde ‘Heavy Hitters’ uit Den Haag met een unanieme jurybeslissing, en in de finale waren de Fresh Allstars te sterk voor ‘HFC’ uit Heerlen.

NK crew vs crew volwassenen

Voor de eerste keer organiseerde NBL buiten de jeugdcategorieën ook het Nederlands Kampioenschap voor volwassenen. De Fresh Allstars wisten in de top 8 teams te verslaan uit Utrecht en Heiloo, en in de finale de favoriet Breaksquad uit Gorinchem.

Door de reguliere lessen bij Dansschool Fresh, aangevuld met een uniek topsportprogramma van Stichting Fresh Allstars vergaarden de dansers uit Weert en omgeving de juiste skills om 3 van de 5 titels mee naar huis te nemen.

Stichting Fresh Allstars is trots op de inzet van dansers en ouders, en zal zich met de steun van Gemeente Weert de komende jaren blijven inzetten voor de breakdance-scene in de gemeente Weert.