De Sint is weer gearriveerd in Weert

Sinterklaas heeft weer voet aan wal gezet in Weert. Zondag rond 14.00 uur meerde hij samen met z’n Pieten aan bij de Werthaboulevard.

Nadat de Pieten hem een handje hadden geholpen om van de boot af te komen kreeg de Sint een warm welkom aangeboden van de Weerter kinderen. Vervolgens stapte Sinterklaas op zijn paard en trok hij richting de Markt waar de burgemeester hem welkom heette.

Vanwege de corona-situatie werd er geen uitzinnig groot feest gevierd om Sinterklaas te verwelkomen. Daar had Sinterklaas natuurlijk begrip voor. Er volgde enkele toespraken en nadat de confetti was afgeschoten wuifde Sinterklaas nog een keer vanaf het balkon van Museum W naar alle kinderen.

Video via: https://youtu.be/Al7GBivAEpc

Een fotobijdrage van Theo Van de Winkel