Flinke rookontwikkeling door matrasbrand in woning

Maandag iets na middernacht kreeg de brandweer een melding binnen van een ‘brandgerucht’ op de Annendaal in Weert. Het brandgerucht bleek uiteindelijk geen gerucht, maar daadwerkelijk een brand in een woning te zijn.

Op de slaapkamer van een woning had een matras vlam gevat. Door het brandende matras en dekens was er flinke rookontwikkeling ontstaan in de woning. De brand was op de Burcht ook goed te ruiken.

De bewoners van de woning werden gewaarschuwd door middel van een rookmelder. Ze wisten zichzelf in veiligheid te brengen en werden opgevangen door behulpzame buren. Omdat ze rook hadden ingeademd werden de medisch onderzocht door het ambulancepersoneel. Ook een bekende van het echtpaar werd even onderzocht. Niemand hoefde mee naar het ziekenhuis.

De brandweerlieden hebben het brandende matras en enkele dekens naar buiten gebracht en daar geblust. De woning is vervolgens geventileerd.

Wat de oorzaak van de brand is geweest wordt nog onderzocht. Het Team Brandonderzoek van de brandweer is opgeroepen om nader onderzoek te doen.

Bekijk een video: https://youtu.be/YIvv0Y2od9s