Gemeente Weert geeft korting voor groenaanplant

Binnenkort kunnen inwoners van Weert weer aan de slag om hun woonomgeving nog groener te maken. Het college van B&W heeft met de provincie Limburg de ambitie opgepakt en hiervoor geld gereserveerd voor het planten van 5000 bomen samen met onze inwoners. De nieuwe bomen zijn bestemd voor tuinen van inwoners, scholen en zorginstellingen.

De Bomen Actie Weert is een vervolg op de succesvolle fruitbomenactie in 2017 waar ruim 3500 gezinnen aan deelnamen. Het aanplanten van bomen heeft tot doel om de leefomgeving aangenamer te maken, CO2 vast te leggen, hittestress tegen te gaan en biodiversiteit te behouden en versterken.

Korting bij aankoop

De gemeente wil de bomen met korting aanbieden aan inwoners van Weert die bezig zijn met het vergroenen van hun tuin. Ook scholen en zorginstellingen in Weert kunnen meedoen. Geïnteresseerden mogen maximaal tien vouchers ter waarde van €12 per adres aanvragen. Met elke voucher kan men een boom of tien stuks bosplantsoen met korting kopen bij een lokaal plantencentrum. Wonen Limburg doet voor haar huurders aan de actie mee. Hoe dit gaat lopen, wordt de komende periode verder uitgewerkt.

Wethouder Henk v/d Loo: “Bomen zijn van levensbelang voor ons klimaat. Zij zorgen niet alleen voor onze gezondheid en ons welbevinden maar zeker ook voor de aantrekkelijkheid van uw tuin en van onze stad.”

Uitvoering

Het Natuur- en milieucentrum Weert gaat de Bomen Actie Weert voorbereiden, uitvoeren en breed communiceren. Deze actie zal begin januari starten.

Om de biodiversiteit te versterken bieden lokale plantencentra een breed assortiment van inheemse bomen en bosplantsoen aan. Het aanbod zal bestaan uit bomen die geschikt zijn voor kleine stedelijke tuinen en bomen en bosplantsoen voor erven en tuinen in het buitengebied.