Gratis vijf kilo strooizout per huishouden

Algemeen Informatie Weert Reageer 2 min. leestijd

In de winterperiode is er kans op vorst en sneeuw, waardoor gladheid ontstaat. Daarom stelt de gemeente Weert eenmalig gratis vijf kilo strooizout per huishouden ter beschikking.

Het strooizout kan opgehaald worden bij de Milieustraat, aan de Graafschap Hornelaan 207-209 in Weert. Neem hiervoor jouw legitimatiebewijs of Weerterlandpas mee. Het strooizout kan tijdens de reguliere openingstijden van de Milieustraat opgehaald worden.

Het is ook mogelijk om zout op te halen voor familie, buren of mensen die slecht ter been zijn. Neem dan naast jouw eigen legitimatie, ook een legitimatiebewijs van de desbetreffende persoon mee.

Tip: bespaar knip

Kies aan de poort bij de Milieustraat de rechter rijstrook en druk op de groene knop om de slagboom te openen. Gebruik niet de Weerterlandpas, anders wordt er een knip van jouw tegoed afgeschreven.

Stoep ijsvrij houden

De gemeente vraagt of je de stoep voor jouw woning zoveel mogelijk sneeuw- en ijsvrij wil houden. Dit is niet verplicht. Maar de gemeente vraagt dit toch, om zo samen te werken aan een veilige situatie. Wellicht kun je ook een handje helpen bij mensen in jouw omgeving die dat niet (meer) zelf kunnen.

Strooien werkt niet?

Het strooizout werkt niet altijd. Met strooien stelt men eigenlijk alleen de gladheid uit. Het strooien verlaagt het vriespunt met acht graden. Wanneer de temperatuur lager is dan min acht graden Celsius, heeft strooien geen zin. De wegen of stoepen blijven dan helaas glad.

Openingstijden

Actuele openingstijden van de Milieustraat vind je op www.weert.nl/openingstijden. Houd er rekening mee dat de openingstijden rond de feestdagen kunnen afwijken.

En goed om te weten: de Gemeente Weert doet ook aan gladheidsbestrijding: https://www.weert.nl/gladheidbestrijding.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie