Medailleoogst voor Reddingsbrigade Weert

Eindelijk mocht er weer in wedstrijdverband gezwommen worden voor de zwemmers van Reddingsbrigade Weert.

In het Amarenabad in Amersfoort vond de Orange Cup plaats. Concurrenten kwamen van meer dan 50 clubs en uit 12 verschillende landen. Het was voor de Reddingsbrigade Weert een fantastisch sportevenement.

Nog net voor het ingaan van de nieuwe coronamaatregelen konden de zwemmers van de Reddingsbrigade hun krachten meten met dit internationaal deelnemersveld. Tijdens deze wedstrijd wordt tevens voor de junioren en senioren zwemmers het Nederlands kampioenschap gezwommen.

Eremetaal

Voor de zwemmers van Weert was er diverse malen eremetaal.

Dyonne Klomp werd maar liefst drie keer Nederlands Kampioen bij de categorie tot 18 jaar. Op de onderdelen 200 obstacle swim, 200 superlifesaver en 50 mannekin carry tikte zij als eerste aan. Bij het onderdeel lifesaver behaalde ze een mooie zilveren plak.

Danique Klomp behaalde twee ereplekken bij de senioren categorie 18 jaar en ouder. Op de Obstacle swim behaalde zij zilver en op de 100 mannekin carry with finns behaalde ze brons.

Met deze resultaten behaalde beide dames diverse limieten om zich te plaatsen voor de selectie van het Nederlands team.

Ook Voor Harry Verspagen waren er mooie tijden en persoonlijke records. Hij deed na lange tijd weer mee bij de individuele wedstrijden. Kortom mooie resultaten voor de zwemmer van de Brigade uit Weert.