Huis van Nicolaas opent dinsdag de deuren

Algemeen Uitgaan Weert 3 reacties 3 min. leestijd

Het Huis van Nicolaas in Weert opent op dinsdag 16 november voor de negentiende maal de deuren. Om aan de geldende coronamaatregelen worden er wel enkele aanpassingen gedaan.

Om een bezoek aan Sinterklaas in goede banen te leiden werkt de organisatie dit jaar voor het eerst met tijdsloten van een half uur waarbinnen gasten kunnen arriveren. De oorspronkelijke capaciteit is vanwege de verscherping van maatregelen naar beneden bijgesteld, waarmee de kans op uitverkoop groot wordt. De organisatie roept daarom op om vooraf via de website tickets te reserveren om teleurstelling aan de ingang te voorkomen. Tickets kosten online 2 euro per persoon (exclusief transactiekosten), aan de dagkassa is dat 2,50.

Vaste looproute

De tijdsloten van een half uur zorgen ervoor dat bezoekers verspreid over de dag arriveren. Eenmaal binnen was het oorspronkelijk de bedoeling dat iedereen in vrijheid zo lang kon blijven als gewenst, maar om aan de kenmerken van een doorstroomlocatie te kunnen voldoen is er nu een vaste looproute gecreëerd. Per kamer worden telkens twee huishoudens toegelaten, zodat iedereen in alle rust en ruimte een bezoek kan brengen. Na een wandeling door de kamers is er de mogelijkheid plaats te nemen op het extra breed uitgestalde terras.

Omdat dit bij binnenevenementen en horeca-aanbod verplicht is wordt bij de kassa iedereen vanaf 13 jaar gecontroleerd op een geldige QR-code via de CoronaCheck-app of een papieren uitdraai hiervan.

Ontdekken waar Sint slaapt

Het Huis van Nicolaas, hét logeeradres van Sint en Pieten tijdens hun verblijf in Nederland, opent de deuren in de prachtige historische omgeving van het Franciscus Huis Weert. Kinderen, groot en klein, nemen een kijkje in diverse kamers en ontdekken waar Sint en Pieten slapen, hoe de Keukenpiet de pepernootjes bakt, waar de Pieten leren hoe de vaarroute van Spanje naar Nederland loopt en natuurlijk hoe te klimmen over de daken.

Het Huis van Nicolaas is in 2021 geopend van 16 november t/m 5 december, voor publiek van dinsdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur. De doordeweekse ochtenden zijn gereserveerd voor basisscholen en instanties voor mindervaliden die zich daarvoor hebben aangemeld.

Meer informatie: https://www.huisvannicolaas.nl/

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
3 reacties