Intocht Sinterklaas in Weert gaat zondag door in aangepaste vorm

Stichting Sint Nicolaas Weert organiseert in samenspraak met de gemeente Weert aankomende zondag, 14 november, de 107de intocht van Sint Nicolaas in Weert. Vanwege de oplopende coronacijfers is besloten de intocht in aangepaste vorm doorgang te laten vinden.

De route van de intocht is verlengd, de feestelijke ontvangst geschrapt. Bezoekers wordt nadrukkelijk gevraagd niet samen te drommen en zoveel als mogelijk 1,5 meter afstand tot andere bezoekers te houden.

Intocht

Sint Nicolaas komt omstreeks 14.00 uur per boot aan op de Werthaboulevard. Vanuit daar vertrekt hij vrijwel onmiddellijk op zijn paard voor een route die loopt vanuit de Werthaboulevard, Kasteelsingel, Emmasingel, Verstraetenweg en eindigt op de Markt. Daar staat burgemeester Vlecken klaar om Sint en zijn gevolg binnen te laten in Museum W. Zowel op de Werthaboulevard als op de Markt is er geen feestelijk programma.

Ben voorzichtig

Sint Nicolaas: ‘Ik ben enorm verheugd dat ik zondag in Weert word verwelkomt. Ik hoop enorm veel blije kinderen te zien. Dat is natuurlijk mijn belangrijkste doel. Toch wil ik nadrukkelijk aan alle ouders en verzorgers vragen om in deze moeilijke tijden extra voorzichtig te zijn. Kom niet te vroeg, zoek een plekje waar het wat rustiger is en probeer steeds 1,5 meter afstand van de andere bezoekers te houden. Ondanks dat we in de buitenlucht zijn geniet ik zeker ook van de gezichten die, heel verstandig, zijn bedekt met een mondkapje. Alleen met deze maatregelen blijven we samen gezond en kunnen we de kinderen toch laten genieten van dit feest. Ik vertrouw op u.’