Clinic Downhillen voor jongeren

Algemeen Sport Uitgaan Weert Reageer 3 min. leestijd

Tijdens de Land van Horne MTB Toertocht kunnen jongeren in de leeftijd van 14 – 18 jaar (ouder mag ook) deelnemen aan een unieke en professionele clinic Downhillen.

De clinic wordt gegeven door ervaren gecertificeerde trainers en begeleid door trainers van TWC Weert en is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Limburg Cycling, NTFU en gemeente Weert.

Jongeren met enige mountainbike ervaring

De clinic is bedoeld voor jongeren die al enige mountainbike ervaring hebben en hun techniek willen verbeteren. Bij aanvang van de training worden je de basisbeginselen van het downhillen uitgelegd en middels attributen geoefend.

Nadat je de basisprincipes onder de knie hebt wordt groepsgewijs het parkoers van de Land van Horne MTB Toertocht gereden via het Blauwe Meertje naar de voormalige stortplaats Delbroek in Altweerterheide. Op de vuilstort is een kort parkoers uitgezet met een steile klim en een lastige afdaling. Je leert de technieken hoe je een stevige helling moet beklimmen en hoe je op een veilige manier een steile helling kunt afdalen.

Berg of en af

Ze gaan diverse malen de berg op en af en ondertussen wordt je gecoacht door de trainers. Op de locatie van de clinic is een rustplaats ingericht met energiedrank en energierepen en er is een fietsreparaties plek met deskundige monteurs.

Start bij Partycentrum De Sluis

De clinic start om 9:30 uur bij Partycentrum De Sluis en zal rond 12:00 uur eindigen. Het dragen van een deugdelijke helm is verplicht. Na de clinic kun je nog het resterende deel van de 30 km route fietsen van de Land van Horne Toertocht. 

Zin om deel te nemen? geef je dan op via [email protected] Wacht niet er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Aan de deelname zijn geen kosten verbonden. 

Deze informatie is ook beschikbaar op www.twcweert.nl

Programma

  • 9:30 uur: Start clinic met een korte toelichting
  • 9:40 uur: Basis principes Downhillen actief toepassen 
  • 10:15 uur: 11 km mountainbiken naar voormalige stortplaats Delbroek
  • 11:00 uur: Praktijkles klimmen en dalen 
  • 12:00 uur: Einde clinic
  • 12:05 uur: Route 20 km Land van Horne Toertocht
  • 13:30 uur: Terug bij Partycentrum De Sluis

Deze clinic wordt georganiseerd en is mede mogelijk gemaakt door TWC Weert, Limburg Cycling, NTFU en de gemeente Weert. Hierdoor zijn er geen kosten verbonden aan de deelname aan de clinic. 

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie