Lekkende hulpmotor van fiets zorgt voor stankoverlast in wooncomplex

De hulpdiensten zijn zondagochtend rond 8.40 uur gealarmeerd vanwege een hinderlijke lucht in wooncomplex ‘Agneshof Keent’.

In het complex werd een benzinelucht waargenomen. Het was echter niet meteen duidelijk wat de oorzaak was van deze lucht. De brandweer en politie gingen op onderzoek uit en belden bij de 22 bewoners aan. Een klusje wat enige tijd in beslag nam want sommige bewoners gaven niet thuis. Met hulp van een medewerkster van Wonen Limburg konden een aantal bewoner per telefoon worden bereikt.

Een Adviseur Gevaarlijke Stoffen (AGS) van de brandweer kwam met speciale meetapparatuur ter plaatse om de oorzaak te lokaliseren. Met een gevoelige meter die vluchtige stoffen (en de hoeveelheid daarvan) werd er verder gezocht.

Er werden eerst gebruikte poetsdoeken aangetroffen in een berging, maar die bleken niet de boosdoener te zijn. Uiteindelijk kwam men uit bij een berging waar een fiets met hulpmotor stond. Deze ‘spartamet’ had benzine gelekt.

De fiets met hulpmotor werd naar buiten gebracht en het complex werd geventileerd.