Meisjes B1 HVWeert kampioen landelijke subtopklasse

Promotie naar de landelijk Super B competitie.
Ingestuurde foto

Het team Meisjes B1 van HV Weert speelde vandaag een cruciale wedstrijd in Oosterhout tegen Warande. Bij winst zou Weert het de komende week thuis af kunnen maken. Warande staat op de 3e plaats en dat het moeilijk zou worden was al rekening mee gehouden.

Na een sterke start van Weert met bijna een vroege voorsprong gaat het op en neer. Aan het einde van het eerste kwart komt Warande met 1-0 voor. Dat was tevens de ruststand. Het 3e kwart was voor Weert. De druk werd opgevoerd en uit een goed uitgespeelde strafcorner brengt Caitlin Megens de stand weer gelijk, 1-1. Warande komt er nog maar moeilijk uit.

Na een goede interceptie van Belle van de Pas en een slalom an haar door de defensie van Warande zet zij de stand op 1-2 voor Weert. Warande knakt en het 4e kwart komt Weert niet meer in de problemen. Omdat Rotterdam uit bij Oranje Rood verliest was de ontlading na de wedstrijd groot.

De meiden zijn nu al kampioen. De wedstrijd van volgende week is slechts voor de statistieken.