Militairen in ‘krijgsgevangenschap’ genomen na oversteek kanaal

Algemeen Weert 1 reactie 2 min. leestijd

Terwijl de meeste Weertenaren afgelopen nacht op een oor lagen vond in Weert een militaire oefening plaats van het 41 Pantsergeniebataljon. Tijdens deze oefening kwam ‘krijgsgevangenschap’ aan bod, een scenario waar de deelnemende militairen mee verrast werden.

De oefening was eerder begonnen in Utrecht en door middel van Boxer-pantserwielvoertuigen hadden de militairen zich naar Weert verplaatst. Via de Boshoverheide gingen ze te voet verder en maakten ze een oversteek over de Zuid-Willemsvaart.

Na de oversteek per boot maakten de militairen zich klaar voor hun verdere tocht door de Laurabossen. Maar die tocht kwam er niet van want de deelnemende militairen werden gegijzeld door de ‘oefenvijand’. Ze kregen een zak over het hoofd en de handen werden vastgeboden door middel van tiewraps. Daarna werden ze in een busje gezet en naar een onbekende locatie gebracht.

Geliefd militair oefengebied

Hoewel de Koninklijke Militaire School (KMS) al een aantal jaren weg is uit Weert, zijn de militairen niet uit het straatbeeld verdwenen. Er wordt nog altijd veelvuldig geoefend in de natuurgebieden rondom Weert. De militairen geven zelf ook aan dat het een geliefd oefengebied is waar ze graag komen.

Over het 41 Pantsergeniebataljon

De oefening werd uitgevoerd door het 41 Pantsergeniebataljon van de Koninklijke Landmacht. Het zijn de militaire bouw- en constructiespecialisten van het pantsergeniebataljon en zijn belangrijk tijdens alle soorten operaties.

Bij een oprukkende vijand vertragen zij de tegenstander. Ze leggen mijnenvelden of werpen andere hindernissen op, zoals opgeblazen bomen. Ook het onbruikbaar maken van wegen of bruggen behoort tot de mogelijkheden.

Het kan dus zijn dat je in handen komt van de vijand. Hoe ga je daar mee om? Dat werd gisteren geoefend in o.a. Weert.

Bekijk een video: https://youtu.be/Tqo2AUyA9o

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie