SJG scherpt maatregelen aan: draag een eigen mondkapje

Het St. Jans Gasthuis in Weert heeft besloten om de voorzorgsmaatregelen, om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, vanaf morgen aan te scherpen. Het SJG meldt dat het aantal corona-besmettingen in deze regio snel stijgt.

De aanscherping betekent dat vanaf morgen 3 november het SJG alle medewerkers, bezoekers, patiënten en hun begeleiders vraagt om weer een eigen mondkapje te dragen in de algemene ruimtes van het ziekenhuis. Het mondkapje dient gedragen te worden vanaf binnenkomst in het ziekenhuis totdat je het ziekenhuis weer verlaat.

Als je last heeft van klachten en jouw afspraak kan niet worden verzet, dan ontvang je van het SJG een medisch mondkapje. Bij minder dan 1,5 meter afstand tussen jou en jouw zorgverlener, zal de zorgverlener een medisch mondkapje dragen.

Daarnaast zijn de koffie- en waterpunten in de wachtruimtes tijdelijk niet beschikbaar.

Andere voorzorgsmaatregelen

  • Heb je last van corona-gerelateerde klachten? Neem dan eerst contact op met de betreffende polikliniek of het Planbureau (voor operaties) voordat je naar het ziekenhuis komt.
  • Je mag maximaal 1 persoon begeleiding meenemen als dat nodig is. Voor alle afspraken vragen ze om alleen naar het ziekenhuis te komen i.v.m. de beperkte wachtkamerruimte en het kunnen garanderen van de 1,5 meter afstand. Heb je begeleiding nodig, dan mag je maximaal 1 persoon als begeleiding meenemen.
  • Kom niet te vroeg naar het ziekenhuis en verlaat het ziekenhuis zo snel mogelijk na jouw afspraak.
  • Desinfecteer je handen bij binnenkomst in het ziekenhuis bij de aangegeven dispensers en als je het ziekenhuis verlaat.
  • Houd 1,5 meter afstand en volg de aangegeven instructies in het ziekenhuis
  • Medische Beeldvorming en Priklaboratorium werken alleen op afspraak.
  • Bezoekersregeling: maximaal 2 bezoekers per opgenomen patiënt per dag. Hier vind je de bezoekersregeling.