Terugblik HEMA Volksloop van november

Onder zeer mooie omstandigheden werd zondag de maandelijkse HEMA Volksloop gelopen. Het was heerlijk herfstweer. Niet al te nat, dus ideaal loopweer. Het was alweer de 489e keer dat de volksloop van start ging.

Voor enkele deelnemers was het de 50e of zelfs de 250e keer dat ze deelnamen. Leny Stempher- Arts deed voor de 50e keer mee en Henk Snijders liep zijn 250e volksloop. Deze lopers kregen uiteraard een attentie aangeboden.

De loop voor de jeugd voor de 1,3 en 2,5 kilometer begon om 9.30 uur. De jeugd t/m 15 jaar liep om 10.00 uur mee met de 3,9 kilometer. Deze jeugd, die gratis deel mocht nemen, liepen hun laatste wedstrijden voor de medailles.

Om 10.00 uur er werd gestart voor de langere afstanden van 3,9 tot en met 17,6 kilometer. Doordat er ruim 150 voorinschrijvingen waren werd er gestart in drie groepen. De langere afstanden gingen eerst van start, daarna met ruime tussenpozen de 7,6 en de 3,9 kilometer. Zo kon er genoeg afstand van elkaar worden gehouden.

Veel lopers wonnen leuke prijzen met de maandelijkse tombola, die beschikbaar waren gesteld door de sponsoren.

Op 5 december vindt de 490e editie plaats van de HEMA Volksloop. De jeugd t/m 15 jaar kan dan weer voor de afstanden 1,3 en 2,5 en 3,9 kilometer gratis deelnemen. Wel moet iedereen weer voorinschrijven. De senioren vanaf 16 jaar betalen voor elke afstand € 2,50.

Tot en met 2 december 23.59 uur kan men inschrijven via deze site: www.inschrijven.nl.  Dit kan weer vanaf 10 november. Nadien inschrijven is niet mogelijk.

Deze loop wordt mede mogelijk gemaakt door: HEMA, Posno-Sport, Erkens Fietstechniek, Bier- en Spijzenlokaal Dennenoord, Wertha Bieren, Pets & Co, Stichting Gezondheid en Ontspanning en AV Weert.