Trein stopt om spoorlopers op te pikken

Twee mannen hebben zondagmiddag voor de nodige vertraging gezorgd op het spoortraject tussen Weert en Maarheeze.

De twee heren hadden besloten om naast het spoor te gaan lopen om zo in Maarheeze te kunnen komen. Deze actie was levensgevaarlijk en ook nog op een punt waar hulpdiensten niet zomaar bij kunnen komen.

Een machinist van de NS besloot om de Sprinter richting Tilburg Universiteit bij hoge uitzondering te laten stoppen en de twee verdwaalde mannen op te pikken. Ze zijn vervolgens naar het NS-station in Maarheeze gebracht.

Het is niet de gebruikelijke wijze om spoorlopers weg te halen, maar altijd beter dan nog meer vertragingen en (dodelijke) slachtoffers. De reizigers die in de andere trein zaten vonden het, ondanks de vertraging, een “prima actie van de NS”, zo laten ze aan WdG weten.