Verkeer in centrum loopt vast door verhuiswagen

Een verhuiswagen op de Emmasingel heeft vrijdagmiddag voor de nodige frustraties gezorgd in het centrum van Weert. De vrachtwagen kwam een aantal nieuwe spullen leveren voor de recent getransformeerde Martinusschool, waar nu mensen komen wonen.

De vrachtwagen stond geparkeerd op de fietsstrook van de Emmasingel. Het gevolg was dat de lijnbus 371 naar Roggel niet kon passeren. De verhuizers gingen echter door met hun opdracht en de lijnbus met daarin enkele passagiers kon geen kant meer op. Ook de voertuigen daarachter kwamen stil te staan.

Het verkeer op de Emmasingel en Maaspoort liep vast en op ten duur stonden de mensen tot aan de Action (bij de rotonde met de Graafschap Hornelaan) stil. De politie ging in gesprek met de opdrachtgever. Er werd aangegeven dat er geen andere mogelijkheid was om de spullen in de het nieuwe complex te krijgen. Ondertussen werkten de heren van de leverancier snel door om de vrachtwagen zo snel als mogelijk leeg te maken.

Medewerkers van de handhaving waren inmiddels ook in kennis gesteld en zij hebben een bekeuring uitgeschreven. Vlak daarna was de vrachtwagen ook leeg en werd de weg weer vrijgemaakt en kon het verkeer weer door.