Brandweer spreekt jongeren aan na haagbrand bij speeltuin

De brandweer is zondag rond 14.40 uur gealarmeerd vanwege een buitenbrand aan de Bernhardlaan in Weert.

Aan de rand van een speeltuin was brand ontstaan in een haag. Buurtbewoners zagen opeens vlammen van zo’n twee meter hoog en traden kordaat op. Ze zagen enkele jongeren wegrennen en waarschuwden de hulpdiensten. Een buurtbewoonster liep met een emmer water naar buiten om de brand te doven.

Bij aankomst van de brandweer was het vuur al gedoofd. De brandweer heeft de haag nog eens goed nat gemaakt zodat het vuur niet opnieuw kon oplaaien.

Gesmolten flesje wasbenzine

Bij de haag werd een gesmolten flesje aangetroffen waarin vermoedelijk wasbenzine had gezeten. Er meldde zich nog een voorbijganger bij de brandweer en vertelde dat hij twee jongeren had zien wegrennen na de brandstichting.

Aanspreken

Nadat de brandweer klaar met blussen werd er nog een kleine ronde door de buurt gemaakt. Tijdens de ronde werden op de Jan de Oudestraat een meisje en jongen aangetroffen die voldeden aan het signalement. De brandweer hield het jeugdige duo staande om ze aan te spreken over de brandstichting. Meer dan dat kon de brandweer ook niet doen, maar de boodschap was wel aangekomen bij het duo.