Help de Annamolen Keent door te draaien

De Sint Annamolen op Keent is op zoek naar vrijwilligers. Ben je handig, deel je graag kennis of droom je van het molenaarsvak; meld je dan nu aan. Van jong tot oud, jongens en meisjes, mannen en vrouwen; iedereen is van harte welkom.

Verjongen

De molen draait op dit moment op een enthousiaste groep, voornamelijk oudere, vrijwilligers. “Om ervoor te zorgen dat deze molen over vijf of tien jaar ook nog draait zal de jeugd de fakkel over moeten gaan nemen”, aldus Vincent van den Berg van de Stichting Sint Annamolen. Maar dat betekent niet dat oudere mensen zich niet mogen melden; “Wij zijn op zoek naar jong en oud … naar Nederlanders, naar medelanders. Het maakt niet uit waar je vandaan komt. Je moet gewoon lol en plezier hebben in die molen, in het molenerfgoed”, zo vult Van den Berg aan.

Vrijwilligers bepalen zelf hoeveel tijd ze in de molen steken. Van den Berg: “Als je zegt ik vind het zo gaaf om iedere zaterdag aanwezig te zijn: heel graag … Aan de hand van je eigen agenda, naar je eigen mogelijkheden, bepaal je hoe vaak je voor deze molen actief bent”.

Al tien jaar actief

Nuël van den Hurck is al zo’n tien jaar vrijwilliger bij de Sint Annamolen. Hij is een van de molenaars. “Het is gewoon super om vrijwilligerswerk te doen … kom gewoon een keer kijken hoe het hier reilt en zeilt”, zo roept hij als ambassadeur van de Annamolen nieuwe vrijwilligers op om eens langs te komen.

Yes! Doen we.

Saskia Bulk is drie maanden geleden begonnen met de opleiding tot molenaar. Het enthousiasme over haar vrijwilligerswerk spat ervan af: “Ik had nooit bedacht dat er mensen gezocht werden om dit werk te doen. Toen het kwartje eenmaal viel dat ik ook molenaar kon worden toen had ik iets van ‘yes!’, doen we”.

Aanmelden en info

Meer informatie over de Sint Annamolen is te vinden op www.annamolen.nl. Daar kun je je ook aanmelden als vrijwilliger. Je krijgt dan een persoonlijke rondleiding in- en uitleg over- de molen.

Bekijk de video: https://youtu.be/oRsHO28rP5E