Vernieuwd fietspad tussen Maarheeze en Weert geeft fietsers meer ruimte

Cranendonck – In gemeente Cranendonck worden er twee maatregelen uitgevoerd om het gebruik van de fiets te stimuleren. Één daarvan is het verbreden van het fietspad tussen de (Dr. Anton) Philipsweg / Eindhovenseweg en het NS-station in Maarheeze.

Het verbreden van het fietspad naast het spoor nadert haar voltooiing. Het fietspad is al opengesteld, maar moet wel nog worden voorzien van een toplaag asfalt. Het nieuwe fietspad biedt meer ruimte voor het fietsverkeer tussen Maarheeze en Weert. Waar je voorheen moest uitwijken voor tegenliggers, is dat nu niet meer nodig.

Maatregel in Budel

De tweede maatregel is het verbeteren van de oversteek op de Randweg-Oost ter hoogte van de Rijksweg (de bocht tussen het AZC en snelweg A2). Er wordt nu gewerkt aan de planning en voorbereiding. De verwachting is dat uiterlijk in het eerste kwartaal van 2022 de verbetering van de oversteek is uitgevoerd.