Inschrijving voor City Triathlon Weert 2022 geopend

De organisatie van de Stadstriathlon Weert heeft de afgelopen periode hard gewerkt aan de editie 2022. Dit heeft geresulteerd in mooie veranderingen en uitbreidingen van het evenement.

De edities in 2020 werden helaas geschrapt vanwege de coronacrisis maar nu, met inachtneming van de dan geldende maatregelen, is de organisatie ervan overtuigd dat ze een mooi en veilig evenement neer kunnen zetten.

Zo gaat het evenement bestaan uit twee weekenden: het eerste weekend van 11 en 12 juni staat de City Triathlon op het Bassin en de Stadsbrug centraal en bij het tweede weekend op 18 en 19 juni staat het Blauwe Meertje centraal voor de nieuwe en spectaculaire City Oceanwedstrijden.

Na jaren de focus te hebben gelegd op enkel triathlonwedstrijden gaat de organisatie vanaf 2022 over op een multisportevenement bestaande uit:

  • City Triathlon: voor individuen, teams, divisies, verenigingen, kinderen, ouder/kind;
  • 112-triathlon: voor hulpverleningsteams: brandweer, politie, marechaussee, ambulancemedewerkers, militairen ;
  • 112-expo: opstelling van dienstauto’s en een “Nacht van de triathlon”; ook voor de niet-sporters wordt een mooi programma samengesteld;
  • Glowrun: verlicht en “in glow” rennen in de avond op het parcours van de triathlon;
  • Cityswim: zwemmen voor het goede doel;
  • City Ocean: soort triathlon Ocean Man voor lifesaving teams.

Door de nieuwe opzet van de parcoursen is het Bassin alleen afgesloten naar het stadscentrum toe en is Sluis 16 helemaal niet meer afgesloten waardoor er veel minder omleidingen en afzettingen voor het verkeer nodig zijn. Door de compacte opstelling zowel op het Bassin als bij het Blauwe meertje zijn alle wedstrijden zeer goed te volgen voor publiek, supporters en coaches.

De belangstelling onder triatleten is groot. Er zijn veel evenementen niet doorgegaan in de afgelopen periode en dat zorgt ervoor dat er veel interesse is om mee te doen. Daarom is de inschrijving voor de stadstriathlon nu al geopend. Op de website worden tevens actuele informatie en inschrijfmogelijkheden voor de overige activiteiten geplaatst.

Inschrijven kan via de website www.stadstriathlonweert.nl