Kerstactie voor minima

Foto via Broederschap

In december helpt de Broederschap mensen die het goed kunnen gebruiken door het inzamelen van artikelen. Met deze actie kunnen we naastenliefde in de praktijk brengen. De kerken in het dekenaat Weert helpen hier graag aan mee.

Theo Jongeling, proost van de Broederschap: “Het is inmiddels een mooie traditie dat de Broederschap een kerstactie houdt voor de minima onder ons. Ook dit jaar is onze actie weer hard nodig. In deze voor iedereen moeilijke periode zijn veel mensen door omstandigheden aangewezen op giften. Je maakt niet alleen de minima blij. Het is ook een fijn gevoel iets voor een ander te kunnen doen, zeker in deze dagen voor Kerstmis.”

Hoe doe je mee?

Je doet mee door het geven van houdbare producten, vooral blikken of potten groenten, vis in blik, wc-papier, waspoeder, schoonmaak- en toiletartikelen (shampoo, tandpasta, zeep). Vanaf 7 tot en met 21 december zijn alle kerken in het dekenaat inzamelpunten. Dit zijn de kerken van Weert, Nederweert, Ospel, Altweerterheide, Tungelroy, Laar en Stramproy. Er zullen in de kerken kratjes klaar staan waar je jouw houdbaar voedsel en andere producten in kan afgeven. Let je wel even op de houdbaarheidsdatum die nog minstens twee maanden geldig moet zijn.

Ze zorgen uiteraard dat jouw gift goed terecht komt. Men bedankt je alvast voor jouw goedheid.

Wat is de Broederschap?

De Broederschap, opgericht in 1404, is een vereniging die de verering van Maria bevordert door het organiseren van activiteiten in de geloofsgemeenschap. Tevens dragen ze hun Mariaverering in maatschappelijke zin uit met het organiseren en verlenen van bijstand.