Leon Heuvelmans lijsttrekker PvdA Weert

De algemene ledenvergadering van de PvdA Weert heeft op zaterdag 11 december 2021 in het Keenter Hart de kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen, zonder wijzigingen, aangenomen. Daarmee stemden de leden unaniem in met de argumenten van de kandidaatstellingscommissie. Op de tweede plaats werd de jonge Bas Schoenmaker gekozen.

Jong en oud

Met deze lijst (en met deze volgorde) heeft de Partij van de Arbeid Weert gekozen voor ervaring én verjonging. Zo brengt Leon Heuvelmans, als lijsttrekker de nodige deskundigheid en ervaring mee en staat de nummer twee, de 21-jarige Bas Schoenmaker, voor jeugdig elan, nú en in de toekomst.

De plaatsen 3 ,4 en 5 worden resp. ingenomen door Malika Zaaboul, Rob Renet en Ad van Mierlo. Hiermee wil de afdeling recht doen aan ervaring in het raadswerk en in de Weerter samenleving, maar ook recht doen aan de verschillende doelgroepen die de PvdA en Weert herbergt.

Met de jonge Steven Heesakkers (18) hoopt de PvdA, samen met andere jongeren die niet op de lijst staan, de sociaaldemocratische traditie in Weert voort te zetten.

Lijstduwer is oud-wethouder en voormalig lid van de Provinciale Staten, Alouis Heijmans.

Leon Heuvelmans: ” ik ga met veel enthousiasme graag verder in de gemeenteraad. Met deze lijst kandidaten gaan we ons inzetten om ons verkiezingsprogramma te realiseren. Deze lijst heeft juist die boost die de raad van Weert nodig heeft. Ik vertrouw erop dat we meer dan één zetel, zoals het de afgelopen periode was, zullen behalen. Dat maakt het politieke werk leuker en beter voor Weert. Het is tijd voor een stevig links geluid.”

Lijst

De volledige lijst is als volgt:

  1. Leon Heuvelmans
  2. Bas Schoenmaker
  3. Malika Zaaboul
  4. Rob Renet
  5. Ad van Mierlo
  6. José Meijer
  7. Ric Crouwel
  8. Harry Coenen
  9. Steven Heesakkers
  10. Wim Janssen
  11. Nettie Huisman
  12. Pieter Janssen
  13. Edmar Meuwissen
  14. Henk Peters
  15. Jan Leenders
  16. Alouis Heijmans

Verkiezingsprogramma

De leden spraken zich ook uit over het concept van het PvdA verkiezingsprogramma 2022.

Het programma met een duidelijk sociaaldemocratische inhoud is op enkele tekstuele wijzigingen na vastgesteld.

Een verkorte, populaire versie gaat de kandidaten helpen bij de verkiezingscampagne voor de Gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022.

Speerpunten

De leden stemden ook in met de drie speerpunten in het programma, te weten:

  • Een -daadwerkelijk- eerlijke samenleving voor iedereen
  • Bouwen met visie en verstand;
  • Energietransitie; haalbaar en betaalbaar voor iedereen

Bekijk een video waar Leon en Bas zich voorstellen: https://youtu.be/9fUYAx8IBdA