Magneetvissers halen gascilinders uit kanaal bij Grathem

Grathem – De brandweer is vrijdag rond 16.25 uur gealarmeerd vanwege een afvaldumping. aan de Reijvenhofweg / Kanaalweg in Grathem.

Magneetvissers hadden gascilinders uit het kanaal Wessem-Nederweert gevist. Omdat het onbekend was welk gas het betrof werd de brandweer opgeroepen. Een Officier van Dienst (OVD-B) en Adviseur Gevaarlijke Stoffen (AGS) kwamen ter plaatse voor nader onderzoek.

Uiteindelijk bleek het te gaan om gascilinders voor waterstof. De brandweer benadrukte dat het magneetvissen een extra risico met zich meebrengt. Als door de sterke magneet de kop van de flessen afbreekt kan deze door de vrijkomende druk zomaar gelanceerd worden.

De politie is ingeschakeld om nader onderzoek te doen naar de dumping. In oktober 2020 werd iets verderop bij Kelpen-Oler een soortgelijke vondst gedaan door magneetvissers.