Paard valt van brug bij voorde in Soerendonk

Soerendonk – De brandweer is vrijdag omstreeks 15.10 uur gealarmeerd vanwege een dier dat in problemen was geraakt op de Van Hornelaan in Soerendonk.

In het natuurgebied nabij Kasteel Cranendonck was een paard van een houten brug af gevallen. Het incident gebeurde toen het paard een voorde (een doorwaadbare plaats) wilde passeren. Deze voorde in het moerasachtige gebied stond onder water.

Toen het paard over de houten brug liep om de voorde te passeren ging het mis. Het paard kwam in onbalans. De houten brugleuning bleek niet bestand te zijn tegen het gewicht van het paard waarna het dier in het moerasgebied terecht kam. De benen van het paard kwamen onder de houten brug terecht waardoor het dier niet meer zelfstandig er onder uit kon komen.

Er was een dierenarts gearriveerd en ook de hulp van de brandweer werd ingeschakeld. De brandweer van Maarheeze had de juiste materialen voorhanden om het paard te kunnen redden. Met wat trekwerk wist men het paard uit de benarde positie te bevrijden.

Het paard was wat geschrokken, maar kon uiteindelijk op de vier benen blijven staan. Het dier liep enkele schrammen over aan het incident.

Bekijk een video: https://youtu.be/RlSDhJUudno