Poepspel en poppen met grote ogen op verlanglijstjes

Het bureau van Sinterklaas ligt helemaal vol met verlanglijstjes. Mark uit Weert, Emma uit Stramproy, Noah uit Nederweert, Levi uit Ell en Sem uit Budel; allemaal hebben ze hun wensen al aan de Sint doorgegeven. Noah heeft er zelfs een mooie tekening bij gedaan.

Volgens de hoofdpiet hebben de meisjes opvallend vaak Peppa Pig en poppen op hun verlanglijstje staan. Jongens vragen Lego en Pokemonkaarten.

Grote ogen

Volgens Jan Poell van Intertoys Weert zijn de Rainbow High-poppen erg in trek; “Dat is een nieuwe pop met grote ogen, grote voeten en hartstikke leuke kleurtjes”. Lego is ook nog altijd er populair; “… En dan niet alleen bij de kleinere jongens, maar ook bij de grotere jongens: de papa’s”.

Geen namaak

Bij Toys & Seasons hebben ze nog een partij originele Pokemonkaarten weten in te kopen. “Niet die nagemaakte uit China, nee … de echte”, zo verzekert eigenaresse Helga Kiggen ons. Het Poepspel is een ander goedlopend Sinterklaascadeau in haar winkel.

Dat zijn jouw probleempjes

Er zijn volgens de hoofdpiet ook kinderen die aan Sinterklaas een pony vragen. “Dat wordt wel heel erg moeilijk”, zo laat hij ons weten. In onderstaande video legt hij uit waarom. Ook vertelt Jan Poell van Intertoys hierin waarom hij vindt dat de hoofdpiet zijn eigen probleempjes moet oplossen.

Bekijk de video via: https://youtu.be/Ma38CHQm20k