‘Gerard Reve’ wandeling door Weerter binnenstad

Algemeen Uitgaan Weert Reageer 2 min. leestijd

De Weerter Neerlandicus Herman van Horen organiseert, in nauwe samenwerking met de Weerter stadsgidsen, op zaterdag 11 december, om 14.00 uur, een winterse ‘Gerard Reve wandeling’.

Immers: De Avonden, het beroemdste boek van Reve (1923-2006), verscheen in 1947. Het heeft als ondertitel ‘Een winterverhaal’ en dat is zeer toepasselijk want het boek gaat over de laatste tien avonden van het jaar.

Het is een zeer sfeervol verhaal dat zich afspeelt in het naoorlogse Amsterdam: het leven is karig, samenwonen met zijn ouders valt de jeugdige hoofdpersoon Frits van Egters erg zwaar. Hij zoekt elke avond het gezelschap van zijn vrienden op, met wie hij diepzinnige gesprekken voert.

Weert en Reve

Iets van die sfeer komt ook terug in de vernieuwde Revewandeling in Weert. Reve woont hier maar een paar jaar (van 1971-1975) maar hij is wel op het toppunt van zijn kunnen. Het is nogal opzienbarend: een bekende Nederlander (openlijk homoseksueel, fan van Maria, bewonderaar van de Zangeres Zonder Naam (en nog veel meer), kiest Weert als woonplaats. Hij woont op de Nieuwe Markt en ontvangt daar regelmatig vrienden uit het hele land. Die periode eindigt als Joop Schafthuisen op het toneel verschijnt en hij naar Frankrijk verhuist.

Vanwege de landelijke coronaregels dienen belangstellenden zich wél aan te melden via: [email protected]

Er wordt gebruikt gemaakt van headsets. De 1½ meter afstand wordt hierdoor vergemakkelijkt.

  • Het maximale aantal wandelaars is: 20
  • De wandeling duurt ca. anderhalf uur.
  • De kosten bedragen € 3,- p.p. (kinderen tot 12 jaar gratis!)
  • De start is om 14.00 uur bij Brasserie-Hotel Antje van de Statie. Bij koud- en regenachtig winterweer verzamelen in het restaurant.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie