Verwarde man laat pannetje op vuur staan

112 Algemeen Brandweer Weert Weert 1 reactie 2 min. leestijd

De brandweer kreeg donderdag rond 23.30 uur een melding van een brandgerucht op de St. Jozefslaan in. Weert.

Buurtbewoners hadden al enige tijd een stevige brandlucht hadden waargenomen. Na wat zoeken bleek brandlucht bleek afkomstig te zijn vanuit een andere flatwoning. Toen een buurvrouw aanbelde kreeg ze geen contact met de bewoner. Ze besloot om de brandweer te bellen.

Brandweer mocht niet naar binnen

Toen de brandweer aanbelde bij het betreffende adres deed de bewoner de deur open. Al snel bleek dat in de woning iets mis was gegaan. Er was sprake van rookontwikkeling en er hing een penetrante brandlucht. De brandweerlieden wilden naar binnen, maar dat stond de bewoner niet toe. De politie moest erbij komen zodat de brandweer de woning kon betreden.

Pannetje op het vuur

Uiteindelijk bleek dat de man in verwarde toestand verkeerde en een pannetje op het vuur had laten staan. De hulpverleners stonden ervan te kijken dat de man zijn woning niet had verlaten. De geur- en rookoverlast was hevig. Zo hevig dat ook de bovenburen er hinder van ondervonden.

Woordenwisseling

Het pannentje met daarin aangekoekt vlees werd naar buiten gebracht. De woning werd door de brandweer geventileerd. Ook de bewoner werd naar buiten gebracht en daar volgde een woordenwisseling tussen de verwarde man en buurtbewoners. De hulpverleners wisten de gemoederen te bedaren.

Crisisdienst

De man had rook ingeademd en werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Intussen werden ook de Officier van Dienst Brandweer (OvD-B) en Officier van Dienst Bevolkingszorg (OvD-BZ) opgeroepen voor de verdere afhandeling van het incident.

Voor de man werd de crisisdienst ingeschakeld. Na zijn behandeling in het ziekenhuis zal hij passende hulp aangeboden krijgen.

Bekijk een video: https://youtu.be/1YpWQ5_WGBU

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie