Vrije School Weert start per 1 augustus 2022

Algemeen Weert 2 reacties 2 min. leestijd

Weert krijgt een vrijeschool voor basisonderwijs. De school start per 1 augustus 2022.

De Minister van Onderwijs heeft de aanvraag goedgekeurd en de gemeente geeft nu groen licht om te starten. Het gaat om een basisschool van de Stichting Pallas. De initiatiefnemers Maddy Hermans, Lizet Cobben en Claudia van Roij zijn erg blij met dit bericht. Na 3,5 jaar is het dan eindelijk zover.  

Locatie

De locatie is nog niet bekend. De gemeente Weert is zich aan het oriënteren. De initiatiefgroep hoopt op een monumentaal pand, bij voorkeur in het groen. Het vrijeschoolonderwijs hecht veel waarde aan beweging en lessen in de buitenlucht. Het contact met de natuur is belangrijk en daar vinden ook geregeld de jaarfeesten plaats.

Prognose

Eigenlijk zou de vrijeschool al dit schooljaar van start gaan, maar kon zij nét niet aan de wettelijk gestelde norm voldoen. In de prognoseberekening mochten de leerlingen, die nog in Roermond op de vrijeschool zitten en graag naar Weert willen gaan, niet worden meegenomen. Dit leverde een jaar vertraging op.

Met hoeveel kinderen de vrijeschool van start gaat, is nu nog niet bekend. Dit hangt af van het aantal aanmeldingen. De leeftijd van deze kinderen zal ook bepalen welke groepen/klassen geformeerd worden. Daarnaast worden ook de mogelijkheden bekeken om een kinderopvang tot 4 jaar en een buitenschoolse opvang bij de school te laten aansluiten. 

Belangstellenden

Belangstellenden kunnen een inschrijfformulier aanvragen via een persoonlijk bericht op de Facebookpagina van Vrije School Weert of een bericht sturen naar: [email protected]  

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
2 reacties