Weerter ondernemers blijven ondernemen tijdens lockdown

De harde lockdown die afgelopen weekend werd ingesteld door de overheid hakt er zwaar in bij de ondernemers in Weert. Het zorgt voor lege winkelstraten en een triest aanblik. Desondanks blijven ze er niet bij de pakken neerzitten en trekken ze hun creativiteit uit de kast. Veel ondernemers zijn namelijk erg afhankelijk van de kerstperiode.

Bij veel winkeliers kun je online of telefonisch een bestelling plaatsen en daarna ophalen, ook veelal ‘Click & Collect’ genoemd. Zo kun je alsnog de lokale ondernemers steunen. Ze hebben immers de omzet hard nodig om te kunnen overleven. Dat is natuurlijk ook van toepassing op de horeca-ondernemers. Ook zij krijgen het keer op keer zwaar te verduren.

Veel ondernemers in de binnenstad hebben zich flexibel opgesteld en hebben al pamfletten op de deuren geplakt met instructies hoe de mensen alsnog bij hen kunnen shoppen.

Jeroen Senders, bestuurslid van BIZ Ondernemers Weert: “De meeste ondernemers in Weert zijn ondernemers en dat houdt in dat ze proberen om er toch voor iedereen te zijn, voor zover ze kunnen. Bel ze dus gewoon op! Meestal staat het op hun website of social media pagina het telefoonnummer of een e-mailadres vermeld.”

Bekijk de video: https://youtu.be/G-V8jvIWs6w