Welke bomen kies jij voor in de Langstraat?

Op de hoek van de Langstraat – Maasstraat worden deze winter twee nieuwe bomen geplant. Welke bomen passen hier het best? Een Tupeloboom, met een opvallende herfstkleur, een Steeneik die in de winter groen is of een kleinbladige Iep waar vogels en vlinders blij van worden?

De gemeente Weert heeft plannen om op de locatie van de kastanjeboom in de Langstraat twee nieuwe bomen te planten. De kastanjeboom is twee jaar geleden als gevolg van bloedingsziekte verwijderd. De kastanjeboom was jarenlang een van de markantste bomen in de binnenstad op de hoek van de Langstraat en de Maasstraat. Dit plantseizoen wordt op deze plek twee nieuwe bomen geplant.

Hiervoor wil de gemeente Weert graag inwoners en ondernemers vragen om samen met hen een keuze te maken in de boomsoorten. Jij mag het laten weten via de onderstaande link:

https://iwdg.nl/3mpCTjo

Je kan jouw keuze kenbaar maken tot en met woensdag 5 januari.