Bomen aangeplant voor Roburbos bij Weerterbos in Nederweert

1000 stuks bosplantsoen voor landschapselementen.

Nederweert – Woensdag 26 januari is de laatste hand gelegd aan de aanplant van 5,5 hectare nieuw bos in Nederweert. Het nieuwe bos met de naam Roburbos, ligt aan de rand van het Weerterbos. Het is eigendom van Stichting het Limburgs Landschap. Het Roburbos is aangeplant dankzij financiële bijdrages van de gemeente Nederweert, de Provincie Limburg en enkele donateurs. Dakdekkersbedrijf Verkoelen, dat dit jaar 100 jaar bestaat, deed ook een belangrijke bijdrage.   

Handen uit de mouwen

Na een woord van welkom door de directeur van Stichting het Limburgs Landschap, Wilfred Alblas, en districtsbeheerder, Jos Berends gingen de handen uit de mouwen en de schoppen in de grond. Met de onthulling van een informatiebord werd de aanplant van het Roburbos symbolisch afgerond. Wethouder Ria Stienen en gedeputeerde Geert Gabriëls hielpen mee met het plaatsen van de laatste bomen. Ze werden daarbij geholpen door enkele sponsoren en hun familie.

Nieuwe Landschapselement

Naast het aanplanten van de laatste bomen kreeg de gemeente Nederweert ook 1000 stuks bosplantsoen overhandigd van het Limburgs Landschap. Dit plantsoen wordt de komende tijd aangeplant in een reeks nieuwe landschapselementen. Deze elementen moeten de kern Nederweert met het Weerterbos op een aantrekkelijkere manier verbinden.

Groene kralenketting

Langs verschillende wegen richting het Weerterbos zijn onderdelen van de nieuwe elementen, ook wel groene kralenketting genoemd, al te zien. Bijvoorbeeld langs de Heerweg de Laarderheideweg en de Colusdijk. Eind vorig jaar zijn hier de plantvakken ingericht. De plantenvakken zijn omringd met een rij palen die de jonge aanplant de komende periode moeten beschermen.