Uitslaande brand in schuur van zorgboerderij in Grathem

Grathem – Update 21.54u – De hulpdiensten zijn donderdag rond 17.30 uur gealarmeerd vanwege een brand aan de Baexemerweg in Grathem.

Er werd vanuit de meldkamer al snel opgeschaald naar ‘grote brand’. Dit betekende dat er extra materieel en manschappen naar Grathem werden gestuurd om de brand te blussen. Zo kwam de brandweer van o.a. Heythuysen, Ittervoort, Nederweert en Weert ter plaatse.

Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen uit het dak van een schuur bij een zorgboerderij. De bluswerkzaamheden zijn in volle gang. Volgens een woordvoerder van de brandweer is er gelukkig niemand gewond geraakt.

Update 18.32 uur: De schuur (van circa 25 bij 25 meter) kan als verloren worden beschouwd. De brandweer heeft overslag naar de boerderij weten te voorkomen.

Update 21.42 uur: De brand werd ontdekt door een bewoner van de aangrenzende zorgboederij. Deze bewoner zag in de nabijheid van een houtkachel de brand snel uitbreiden. Meteen erna sloegen de vlammen door het dak naar buiten.

De gealarmeerde brandweer is eerst begonnen met te voorkomen dat de brand zou overslaan naar de boerderij. Dankzij het snelle handelen van de brandweer is dit ook gelukt. De dieseltank, met 800 liter diesel, die achter de schuur staat is nooit in gevaar geweest. 

In de schuur stond een auto, tractor en er was een opslag voor hout. Tevens bevond er zich een winkel met streekproducten in de schuur. Het kan allemaal als verloren worden beschouwd.

Enexis is gevraagd om de stroom op de schuur uit te komen schakelen. De oorzaak van de brand is niet duidelijk en onderzoek zal mogelijk uitwijzen hoe de brand is ontstaan. De brandweer is nog enige uren bezig geweest met nablussen.

Update 21.54 uur: Het gaat om activiteitencentrum Genegenterhof van PSW. In dit centrum biedt PSW dagbesteding aan cliënten. Op het moment van de brand waren de cliënten al naar huis. Momenteel bekijkt PSW hoe ze de betreffende cliënten de komende periode dagbesteding kunnen aanbieden.

Bekijk een video via: https://youtu.be/RotMUCmcqqE