Tijdelijk minder treinen vanwege personeelstekort

Momenteel rijdt de NS tijdelijk met minder treinen in de spits en in de avond. Vanaf 7 februari volgen meer wijzigingen. Plan je reis kort voor vertrek, zo ook op het traject waar het NS-station in Weert aan ligt. Vooralsnog gaat het alleen om Intercity-treinen.

Vanaf 7 februari past de Nederlandse Spoorwegen de huidige dienstregeling tijdelijk verder aan. Dit is nodig omdat steeds meer NS-medewerkers thuis zitten door ziekte of quarantaine. Door deze aanpassingen kunnen ze de dienstregeling voorspelbaar houden en geven ze zieke collega’s de mogelijkheid om te herstellen, zo stelt de NS.

De aanpassing zal stapsgewijs gebeuren. Vanaf 7 februari rijden in Nederland minder Intercity’s op vier trajecten en op één traject minder Sprinters. Vanaf 14 februari gaan op nog één traject minder Intercity’s rijden.

Vanaf 21 februari gaan ze op trajecten waar nu zes treinen per uur rijden, vier treinen per uur rijden en op de meeste trajecten twee treinen per uur, waar normaal vier treinen per uur rijden. Vanaf 21 februari rijdt dan 85% van de treinen. Hieronder volgen de aanpassingen voor de komende tijd:

Minder Intercity’s vanaf 7 februari:

 • Amsterdam Centraal – Enkhuizen
 • Amsterdam Centraal – Den Haag Centraal 
 • Amsterdam Centraal – Rotterdam Centraal (Intercity direct)
 • Rotterdam Centraal – Utrecht Centraal

Minder Sprinters vanaf 7 februari:

 • Rotterdam Centraal – Dordrecht

Minder Intercity’s vanaf 14 februari:

 • Lelystad Centrum – Dordrecht

Minder Intercity’s vanaf 21 februari:

 • Amsterdam Centraal – Eindhoven – Weert – Sittard
 • Den Haag Centraal – Amersfoort Centraal/Deventer
 • Haarlem – Alkmaar (spits)
 • Schiphol Airport – Nijmegen

Minder Sprinters vanaf 21 februari:

 • Amersfoort Centraal – Harderwijk (spits)
 • Den Haag Centraal – Gouda Goverwelle
 • Hoofddorp – Utrecht Centraal
 • Leiden Centraal – Houten Castellum (spits)
 • Oss – ’s Hertogenbosch (spits)

Ga goed voorbereid op reis en plan je reis via o.a. NS.nl.