Eerste horecabedrijf in Limburg verhoogt loon met 20% na 21.00 uur

Nederweert – De fastfoodketen McDonald’s gaat de lonen van werknemers die werkzaam zijn bij de restaurants van franchisenemer Jan Slenders, met 20% verhogen na 21.00 uur.

De forse loonsverhoging in de avonduren komt vooral door de toegenomen drukte in de avonduren. Het doel is om werknemers te stimuleren om meer in de avond te werken. Door een toename in het aantal bestellingen en in combinatie met de krappe arbeidsmarkt op dit moment, zijn zij op zoek naar nieuw horecapersoneel voor alle restaurants.

Jan Slenders, Franchisenemer McDonald’s midden Limburg en Maastricht Centrum, geeft aan dat met 20% avond toeslag alle medewerkers opnieuw positief wil stimuleren. “Ik ben ongelofelijk trots op onze crew die zich razendsnel aanpast aan de continu veranderende omstandigheden. Dit vergt veel veerkracht van onze supercrew. Daarom willen we graag onze crew een mooie vergoeding bieden voor de drukke avonduren.”

De loonsverhoging is naar schatting voor ongeveer 500 mensen die in restaurants werken van deze McDonald’s organisatie en alle toekomstige medewerkers die nieuw worden aangenomen. De toeslag geldt voor alle medewerkers, crew en management. De McDonald’s organisatie van Jan Slenders bestaat uit de restaurants Nederweert, Weert, Roermond Hamstraat, Roermond Outlet Center, Echt, Maastricht Wyck & Vrijthof. De organisatie van Jan Slenders is de eerste McDonald’s die ervoor kiest om 20% meer loon te betalen in na 21.00 uur. 

Over McDonald’s Nederland

Wekelijks biedt McDonald’s Nederland aan bijna 3,2 miljoen gasten op ieder moment van de dag een positief moment. Met gevarieerde keuzes en versbereide, iconische producten die door ruim 20.000 medewerkers met zorg worden bereid. De gezondheid en veiligheid van gasten en werknemers hebben de hoogste prioriteit. In Nederland heeft McDonald’s 255 restaurants. Het streven naar kwaliteit en beleving staat centraal in alle facetten van de bedrijfsvoering, evenals het inzetten van haar schaalgrootte om te verduurzamen en een positieve bijdrage te leveren aan de maatschappij.