Eerste kortingsvoucher bomenactie uitgereikt door wethouder

Donderdag 20 januari reikte wethouder Henk van de Loo officieel de eerste voucher van de Bomenactie Weert uit aan Mathieu Litjens.

Met deze bomenactie helpt de gemeente Weert haar inwoners om hun tuin nog een stukje groener te maken. Particuliere huiseigenaren en huurders kunnen een voucher aanvragen op www.heerlijkweert.nl/bomenactie en krijgen daarmee korting op de aanschaf van een boom. De vouchers zijn bedoeld als duwtje in de rug om nu echt een boom in de tuin te planten. Ook scholen, (zorg)instellingen en bedrijven kunnen meedoen.

Bomen verdienen een plek in de tuin, omdat ze: zuurstof geven, CO2 opslaan, voor schaduw en verkoeling zorgen, onderdak bieden aan insecten en vogels en de bodem levendig houden. De bomenactie is een samenwerking tussen gemeente Weert, Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man en woningcorporatie Wonen Limburg. Samen helpen ze de inwoners om daadwerkelijk de opname van CO2 te vergroten, het regenwater langer vast te houden en de biodiversiteit in jouw leefomgeving te vergroten.

De vouchers kunnen tot 28 februari worden aangevraagd op www.heerlijkweert.nl/bomenactie. Daar staan ook de voorwaarden. De vouchers inleveren, kan bij tuincentrum ’t Tunnelke, tuincentrum Neerkeshoof en Intratuin. Inmiddels zijn er al zo’n 500 vouchers aangevraagd.

De Bomenactie borduurt voort op de succesvolle bomenactie van vijf jaar terug, waarbij ruim 3.500 gezinnen zijn bereikt. Het doel is nu om 5.000 bomen in Weerter tuinen te planten.