Arriva: Aanpassingen dienstregeling tijdens carnaval én daarna

Vanaf eind februari start Arriva een aangepaste OV-dienstregeling in Limburg. De wijzigingen zijn in overleg met de Provincie Limburg vastgesteld. Het gaat om een aantal kleine veranderingen van vertrek- en aankomsttijden van bussen. In de week van carnaval rijden de bussen en treinen een vakantiedienstregeling.

In de carnavalsweek van 28 februari t/m 6 maart

Arriva is voorbereid op extra carnavalsdrukte. Daarom zetten ze extra materieel in waar dat nodig is. De borrelbussen die eerder in Maastricht s’ nachts werden ingezet, rijden helaas dit jaar niet. Dit omdat het besluit, waarmee carnaval wel kon doorgaan, te laat kwam om die specifieke dienstregeling nog te kunnen regelen. 

Bus

In de carnavalsweek rijdt Arriva de vakantiedienstregeling met enkele wijzigingen specifiek op de carnavalsdagen. Op carnavalsmaandag rijden de bussen een zondagsdienst, en op carnavalsdinsdag rijden de bussen volgens de zaterdagsdienst. De rest van de week rijdt Arriva dus vakantiedienst, behalve met lijn 44 (Heerlen-Aachen v.v.) en met lijn 83 (Nijmegen-Venlo v.v.). Voor deze beide lijnen geldt dat die alle dagen in de carnavalsweek rijden volgens de vakantiedienstregeling. Deze beide lijnen rijden ze in samenwerking met een collega-vervoerder (lijn 44 met ASEAG en lijn 83 met Breng).

Aanpassingen na carnaval

Na de carnaval zijn er kleine aanpassingen – optimalisaties – in de busdienstregeling.

Noord- en Midden Limburg

 • Lijn 63 (Roermond – St. Odiliënberg – Posterholt – Herkenbosch – Roermond)
  Vanaf 2 maart wijzigen op werkdagen de aankomsttijden van de vroege ochtendritten in Roermond. Hierdoor sluit de bus beter aan op de IC richting Eindhoven.
 • Lijn 83 (Venlo – Gennep – Nijmegen)
  Vanaf 2 maart wijzigen de aankomsttijden van de ochtendspitsritten in Nijmegen.
 • Lijn 371 (Meijel – Roggel – Heythuysen – Baexem – Weert)
  Vanaf 2 maart wijzigt de vertrektijd vanuit Meijel waardoor er in Roggel een aansluiting is op lijn 372 richting Roermond.
  Vanaf 27 februari wijzigt in Weert op het busstation het vertrekperron. Deze lijn vertrekt  voortaan vanaf perron D.
 • Lijn 372 (Venlo – Panningen – Roggel – Heythuysen – Roermond)
  Vanaf 2 maart rijden er in de vroege ochtend 2 extra ritten van Panningen naar Roggel.  Deze ritten worden met een klein busje uitgevoerd. Reizigers kunnen in Roggel overstappen op de reguliere ochtendritten vanuit Roggel richting Roermond.

 Zuid Limburg

 • Scholierenlijn 650 (Bocholtz – Gulpen – Maastricht Station)
  Vanaf 7 maart wijzigt de eindhalte. Deze scholierenlijn rijdt voortaan na aankomst op Maastricht Station door via het Centrum naar de Brusselseweg – Zuyd Hogeschool.

Reisinformatie en glimble

Informatie over de dienstregeling kan de reiziger terugvinden bij de haltes, op stations, op de website www.arriva.nl/dienstregeling, en is op te vragen via de reisplanners; zoals ook in de nieuwe reis-app van Arriva: glimble (www.glimble.nl).

Met glimble kan de reiziger OV plannen, reisinformatie inzien, navigeren en een kaartje kopen. In heel Nederland en inmiddels in de Euregio ook voor diverse lijnen over de grens. Aanvullend kan de reiziger via deze app deelvervoer (een fiets, scooter of auto) vinden, ontsluiten en betalen. De reiziger kan per reis of in algemeenheid een persoonlijke voorkeur instellen zodat gepresenteerde alternatieven rekening houden met toegankelijkheid, minste overstappen of ook laagste CO2-uitstoot.