Brandweer begeleidt gestrande paardenwagen op A2 bij Kelpen-Oler

112 Algemeen Leudal Regio Plaats een reactie 2 min. leestijd

Kelpen-Oler – Zaterdagochtend rond 8.40 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een vermeende vrachtwagenbrand op de snelweg A2 bij Kelpen-Oler.

In de rijrichting van Maastricht naar Weert was een paardenwagen gestrand op de snelweg. Eenmaal ter plaatse bleek dat het gelukkig geen brand betrof. De paardenwagen stond met pech op de vluchtstrook.

In de paardenwagen stonden twee paarden. De vraag was in hoeverre het mogelijk was om voertuig weg te slepen, met of zonder paarden. Het was een extra risico om de paarden op de snelweg te laten overstappen naar een andere paardenwagen. In dat geval moest de snelweg in twee rijrichtingen worden afgesloten.

Na overleg met Rijkswaterstraat, de brandweer, politie en de berger werd besloten om de paardenwagen, met daarin de twee paarden, voorzichtig af te slepen. Onder begeleiding van de brandweer Ittervoort en weginspecteur van Rijkswaterstaat werd de paardenwagen voorzichtig naar de carpoolplaats bij de Kelperbrug verplaatst.

Op de carpoolplaats ondersteunden de brandweer en weginspecteur bij het overplaatsen van de paarden. Eén paard had nog een beetje schrik in de benen en moest worden gerustgesteld. Na wat geduld konden de twee paarden veilig hun overstap maken naar de andere paardenwagen.

Bekijk een video via: https://youtu.be/a1Yz8NIhy1A

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie