Burgemeester zegt dankjewel tegen Buurtpreventie Boshoven

Twee auto-inbrekers die opgepakt worden dankzij buurtpreventie. Het gebeurde op 31 januari j.l. in de wijk Boshoven. Het is een mooi voorbeeld hoe de goede samenwerking tussen burgers en de politie resultaat oplevert.

Die dag waren op camerabeelden twee personen te zien die op een oprit rondom auto’s liepen. Het wekte de schijn dat het duo wilde inbreken en de politie werd gebeld.

Dankzij een duidelijk signalement kon de politie de twee verdachten aanhouden. Het bewijs tegen hen was ‘dun’. Daarom werd de hulp van de buurtpreventie ingeschakeld. Dankzij deze hulp kwamen er als snel meerdere camerabeelden vanuit de wijk binnen bij de politie.

Het duo bleek al op meerdere opritten te hebben gestaan. Ze hadden zelfs al drie diefstallen gepleegd. Dankzij de WhatsApp groep kon de politie snel in contact treden met alle betrokkenen en beschikte de politie over meerdere camerabeelden en aangiftes.

De burgemeester waardeert de inzet van de burgers. Er was nu een moment om leden van Buurtpreventie Boshoven eens in het zonnetje te zetten. Dat deed de burgervader en overhandigde woensdag bloemen aan twee leden van het buurtpreventieteam.

Heb je ooit nagedacht over deelname aan buurtpreventie? Heb jij je nog niet aangemeld? Kijk dan eens op https://www.weert.nl/buurtpreventie.