De Wichteroptocht 2022 trekt ‘vör de joeks’ door binnenstad van Weert

Plaats een reactie

Na twee jaar is het dan eindelijk zover: Op maandag 28 februari trekt weer een Rogstaekersoptocht door de Weerter binnenstad. Stadsvastelaovendjvereiniging de Rogstaekers roept alle Weerter kinderen op om naar de stad te komen en mee te trekken in een bonte stoet.

Vör de joeks

Voor deze keer wordt niet gewerkt met inschrijvingen en zijn er geen prijzen te winnen. Deze keer wordt opgeroepen om “vör de joeks” mee te doen. Neem een attribuut of een instrument mee, doe je mooiste pakje aan en schmink je gezicht.

(on)Georganiseerde chaos

Deze bonte stoet zal een complete (on)georganiseerde chaos worden, precies zoals de vastelaovendj bedoeld is. Alles mag weer bij elkaar, alles mag weer door elkaar. Ze maken er een gezellig feest van op straat en daarna kan iedereen de Weerter cafés opzoeken. Uiteraard zal er wel een vaste route zijn en dienen (veiligheids)aanwijzingen van optochtbegeleiders opgevolgd te worden.

Route

De lollige tocht zal starten om 13.30 uur in de Stationsstraat. Deelnemers worden opgeroepen om hier uiterlijk 13.00 uur te verzamelen. Opstellen zal gebeuren op basis van aankomst.

De optocht vertrekt vervolgens via: Stationsstraat, Langstraat, Van Berlostraat, Nieuwe Markt, Meikoel, Markt, Hoogstraat, Oelemarkt, Schoolstraat, Korenmarkt, Markt.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie